Universität für Bodenkultur Wien, Institut für Ökologischen Landbau, Arbeitsgruppe Wissenssysteme und Innovationen
Arbeitsschwerpunkte
- Experimente und Innovationen von Biobäuerinnen und Biobauern
- Alternative und regionale Lebensmittelnetzwerke, civic food networks
- Anwendung des Resilienz-Konzeptes in der biologischen Landwirtschaft und in der regionalen Lebensmittelproduktion
Ausgewählte Publikationen
- Kummer, S., Milestad, R., Leitgeb, F. & Vogl, C.R. (2012): Building Resilience through Farmers' Experiments in Organic Agriculture: Examples from Eastern Austria. Sustainable Agriculture Research, 1(2), 308-321.
- Milestad, R., Kummer, S. (2012): Does growth hurt? Resilience of farms in growing local organic food networks. In: IFSA Europe (Ed.), Producing and reproducing farming systems. New modes of organisation for sustainable food systems of tomorrow [Volltext].
- Kummer, S. (2011): Organic farmers' experiments in Austria. Learning processes and resilience building in farmers' own experimentation activities. Dissertation Universität für Bodenkultur [Volltext].