Der FIRST-Forschungsverbund „Nahrung und Ungleichheit“ ist mit einem Panel auf der Conférence Internationale d’Histoire et des Cultures de l’Alimentation in Tours vertreten.
Ulrich Schwarz, Leiter des Forschungsverbunds „Nahrung und Ungleichheit“, stellt in diesem Panel Forschungserkenntnisse aus seinem Teilprojekt vor, unter dem Titel „Diets of Low-Income Families during the World Economic Crisis of the 1930s in Vienna”.
Die internationale Konferenz zu Geschichte und Kulturen der Ernährung findet zum dritten Mal statt und hat sich zu einem wichtigen Forum für alle Forschenden im Feld der Food Studies entwickelt.
Das Panel des FIRST-Forschungsverbunds „Bready Tales. Diet of the Poor in Lower Austria and Vienna from the Late Middle Ages to the Present” (Session 33) ist am 1. Juni 2017 von 16.15 bis 17.45 Uhr. Das komplette Tagungsprogramm gibt es auf der Website des Institut européen d’histoire et des cultures de l’alimentation.
Third International Conference on Food History and Food Studies
Villa Rabelais, Tours, France, 1-2 June 2017
Session 33
Organiser:Sarah Pichlkastner, Institute for Medieval and Early Modern Material Culture, Krems, University of Salzburg, Austria
Moderator:Bernhard Bachinger, Ludwig Boltzmann Institute for the Research on Consequences of War, Graz–Wien–Raabs, Austria
Participants:
Gabriele Drack-Mayer, Ilse Arlt Institute on Social Inclusion Research, University of Applied Sciences St. Pölten, Austria:
“Nourishment as a Scientific Social-Work Approach: Biographies of Eating”
Sarah Pichlkastner, Institute for Medieval and Early Modern Material Culture, Krems, University of Salzburg, Austria:
“Diet in Hospitals in Lower Austria from the 14th to the 17th Centuries”
Ulrich Schwarz, Institute of Rural History, St. Pölten, Austria:
“Diets of Low-Income Families during the World Economic Crisis of the 1930s in Vienna”